FREE MOBILITY – Έναρξη Προγράμματος

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων συμμετέχει και φέτος στην Εκστρατεία FREE MOBILITY με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης στην πόλη των Τρικάλων. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την  Τετάρτη 1η Νοεμβρίου και η διάρκειά του θα είναι περίπου 4 μήνες. Φέτος θα συμμετάσχουν έξι (6) μαθητές με την υποστήριξη τριών (3) εκπαιδευτικών.

Το FREE MOBILITY, είναι Εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων για την προσβασιμότητα στις πόλεις μας και την ελευθερία μετακίνησης όλων των πολιτών. Υλοποιείται για Τέταρτη συνεχόμενη φορά και είναι παράλληλη δράση της εκστρατείας ECOMOBILITY που υλοποιείται για 15η συνεχόμενη χρονιά.

Τελεί υπό την Αιγίδα σημαντικών Υπουργείων της χώρας, ενώ έχουν συστρατευθεί για την υλοποίηση σημαντικά Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμοί.

Στόχος της εκστρατεία FREE MOBILITY είναι οι μαθητές να ερευνήσουν τα προβλήματα της περιοχής τους (πόλη – γειτονιά) που δημιουργούνται από τις συνθήκες στη πόλη και τις συνήθειες μετακίνησης των πολιτών. Να εντοπίσουν δυσκολίες και εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και να σκεφτούν λύσεις και προτάσεις.