Υλικό για την Φυσική Αγωγή

1ο Μάθημα: “Μένω σπίτι και γυμνάζομαι”

Αγαπητοί μαθητές σας παρουσιάζω το πρόγραμμα “Μένω σπίτι και γυμνάζομαι”, πρόγραμμα  αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης των βασικών μυικών ομάδων. Είναι ασκήσεις εύκολες που έχουμε κάνει στο σχολείο. Το πρόγραμμα είναι περίπου 14 λεπτά και αν θέλετε, και σας είναι εύκολο  μπορείτε να το κάνετε ως και δύο φορές συνεχόμενα παρουσία των γονιών σας. “Μένω σπίτι”, προσέχω τον εαυτό μου, γυμνάζομαι για να είμαι υγιής αλλά και για να διασκεδάσω. Καλή γυμναστική, καλή διασκέδαση!

Μάθημα 2ο

Αγαπημένοι μου μαθητές και αγαπητοί γονείς εύχομαι να είστε υγιείς και χαρούμενοι. Στα πλαίσια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης θα προσπαθήσουμε έστω και από μακριά να ομορφύνουμε λίγο τη μέρα σας και εσείς θα ομορφύνετε τη δίκη μας κάνοντας τις ασκήσεις που σας παραθέτουμε στα βίντεο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Για την εκπλήρωση του 1ου βίντεο θα παρακαλούσα να τοποθετήσετε 2 καρέκλες ή 2 μικρά τραπεζάκια στην ευθεία και σε απόσταση 2-3 μέτρων μεταξύ τους. Ο μαθητής πάντα ξεκινά από την ίδια θέση. Στο 2ο βίντεο χρησιμοποιούμε 2 μπουκαλάκια νερού των 0,5 λίτρων. Ο μαθητής δύναται να υλοποιήσει το πρόγραμμα καθισμένος σε καρέκλα προσέχοντας η κοιλιά του πάντα να είναι σφιχτή, το στήθος έξω και οι ώμοι του πίσω.

Βίντεο 1

Μάθημα 3ο: Ολυμπιακοί Αγώνες

Μαθαίνω την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρακαλώ πατήστε τα παρακάτω link. Σημειώνεται ότι το μάθημα είναι διαδραστικό. Στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης υπάρχει η ένδειξη ενός μικροφώνου που παρέχει τη δυνατότητα ακουστικής ανάγνωσης του κειμένου. Παράλληλα υπάρχουν μέσα στο κείμενο πολλά εικονίδια που όταν πατηθούν σε παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες ή πολυμέσα.

Ολυμπιακοί Αγώνες  http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-C101/789/5152,23583/

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες:   http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-C101/789/5152,23584/

Δραστηριότητες: http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-C101/789/5152,23585/

Ταίριαξε τη μικρογραφία με το ολυμπιακό άθλημα: http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/11089

Μάθημα 4ο: Πρόγραμμα  γυμναστικής με ράβδο

Αγαπητοί μαθητές, σας παρουσιάζω ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης και μυικής ενδυνάμωσης με ράβδο, για  χέρια ,στήθος ,πλάτη.Η κάθε άσκηση διαρκεί 30” δευτερόλεπτα και στη συνέχεια 20” δευτερόλεπτα τροχαδάκι επιτόπου.Θα χρειαστείτε το κοντάρι από μια σκούπα ή σφουγγαρίστρα καθώς και  μια καρέκλα.Το πρόγραμμα μπορείτε να το εκτελέσετε δύο φορές συνεχόμενα παρουσία των γονιών σας.

Μάθημα 5ο: Πρόγραμμα  διατάσεων

Αγαπητοί μαθητές μετά από κάθε πρόγραμμα γυμναστικής κάνουμε πάντα διατάσεις.Σας παρουσιάζω δύο προγράμματα με διατάσεις ,ένα από καθιστή θέση και ένα από όρθια θέση. Μπορείτε να τα κάνετε  εναλλάξ ή να κάνετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. 

Μάθημα 6ο

Αγαπημένοι μου μαθητές και αγαπητοί γονείς, εύχομαι να είστε καλά στην υγεία σας. Ακολουθεί ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι που συνδυάζεται με στάσεις ισορροπίας. Εάν ο μαθητής δυσκολεύεται να ισορροπήσει μπορεί να εκτελέσει την άσκηση με βοήθεια. Στόχος είναι οι μαθητές να απολαύσουν το παιχνίδι παράλληλα με την εκγύμναση τους. Το 2ο βίντεο περιλαμβάνει ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση της πλάτης. Για την ορθή εκτέλεση τους κρίνεται απαραίτητη η βοήθεια των γονέων. Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι ολόψυχα Καλό και ευλογημένο Πάσχα».

Και τώρα κάτι διαφορετικό…ένα τραγούδι για όλους μας…