Υλικό για το Εργαστήριο Κομμωτικής

Αγαπημένα μου παιδιά,

Σας έχω στη σκέψη, στην καρδιά στην προσευχή μου. Μου λείπετε πολύ! Από μακριά  σας στέλνω μια μεγάλη, ζεστή αγκαλιά και την αγάπη μου. Είμαι ευτυχής που επικοινωνώ μαζί σας. Λαχταρώ να σας δω όλους.

Οι μέρες αυτές, δυστυχώς μας βρίσκουν μακριά και αποκλεισμένους, αλλά μόνο εσείς ξέρετε πόσο κοντά σας είμαστε, με την καρδιά και την ψυχή μας, όλοι οι εκπαιδευτικοί και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Παρακαλώ να προσέχετε την υγεία σας. Σας  αγαπάμε και σας ευγνωμονούμε,  γιατί  καθημερινά εσείς  μας δίνετε, εσείς μας μαθαίνετε τόσα πολλά και ανεκτίμητα.

Όλα θα περάσουν. Να έχετε ελπίδα και πίστη και να θυμάστε ότι «το Φως πάντα νικάει το σκοτάδι» και «η Ζωή πάντα νικάει τον θάνατο».

Είμαστε όλοι δίπλα σας, όλοι μαζί ενωμένοι. Είμαστε κοντά, από μακριά!

Εύχομαι ν΄ απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι και να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. Εκτιμώ ότι είναι χρήσιμο να θυμηθούμε κάποιες απλές, πρακτικές συμβουλές, που πρέπει να τηρούμε.

 • Να είστε ευγενικοί και αγαπημένοι, με τους γονείς και τ΄ αδέρφια σας.
 • Παρακαλώ, να πλένετε πολύ καλά τα χέρια, το πρόσωπό, το σώμα, τα δόντια  και να κόβετε τα νύχια σας.
 • Χτενίζουμε τακτικά τα μαλλιά μας και τα λούζουμε. Τα κορίτσια, δημιουργούμε όμορφα χτενίσματα ,με τσιμπιδάκια, κοκαλάκια, στέκες, φιογκάκια.
 • Φοράμε καθαρά ρούχα. Θέλουμε να είμαστε καθημερινά καθαροί, όμορφοι, φροντισμένοι,  χαρούμενοι, ευγενικοί.
 • Να ανοίγετε τα παράθυρα του σπιτιού σας, για να μπαίνει καθαρός αέρας.
 • Να τακτοποιείτε το δωμάτιό σας και τα παιχνίδια .
 • Καλό είναι να κάνετε καθημερινά γυμναστική, μέσα στο σπίτι, για να είστε γεροί και δυνατοί.
 • Φροντίζετε να πίνετε  πολύ νερό, να τρέφεστε υγιεινά. Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά.
 • Με τους παππούδες ,τους φίλους και συγγενείς, μιλάμε στο τηλέφωνο ή με βιντεοκλίση.
 • Μπορείτε να μπαίνετε στο διαδίκτυο να βρίσκετε ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά για λίγο χρόνο, με την επίβλεψη των γονιών και να κάνετε τις εργασίες που σας στέλνουν οι εκπαιδευτικοί.
 • Ακούστε μουσική, τραγουδήστε , χορέψτε, παίξτε με την οικογένειά σας ,με τα παιγνίδια σας, κάνετε κατασκευές,  διαβάστε, ή να σας διηγηθούν παραμύθια οι γονείς σας. Βοηθήστε τη μαμά στην κουζίνα, στη φροντίδα του σπιτιού, και των λουλουδιών.
 • Αγαπάμε και τιμάμε τον παππού και τη γιαγιά. Γι΄ αυτό προτείνω, να κάνετε κάθε μέρα μια ζωγραφιά ή να γράφετε καθημερινά γράμμα, ώστε όταν ξανασυναντηθείτε, να τους τα δώσετε όλα μαζεμένα. Θα είναι εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη γι΄αυτούς. Φαντάζομαι  πόσο θα συγκινηθούν, θα χαρούν. Θα σας γεμίσουν αγκαλιές και δώρα.

Το βιντεάκι που σας στέλνω είναι χρήσιμο και ευχάριστο , για μικρούς και μεγάλους. Απολαύστε το.

Μαντινοσυνταγές

Συμπάσχουμε με τους γείτονές μας Ιταλούς και με όλους, όσοι υποφέρουν στον πλανήτη. Γι΄ αυτό ,προτείνω να ζωγραφίσετε ή και να κατασκευάσετε με χαρτόνι,  ένα χελιδόνι. Με τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας κόκκινο- άσπρο- πράσινο, ώστε να εκφράσουμε την αγάπη, τις ευχές και τη στήριξή μας .

Είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι.Είμαστε κοντά, από μακριά!

Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά και να έχετε χαρά!

Στη διάθεσή σας, με την αγάπη μου

Η εκπαιδευτικός, Λασπά Δέσπω ΤΕ.01.19 Κομμωτικής