FREE MOBILITY – Επίσκεψη στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017, η ομάδα του FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων (4 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί) πραγματοποίησε την πρώτη της δράση. Αρχικά επισκεφτήκαμε την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης όπου συνομιλήσαμε με τον διευθυντή κ. Μπουλούμπαση Χρήστο για την έναρξη του προγράμματος αλλά και τις δράσεις που θα διοργανώσουμε σε δημοτικά σχολεία της πόλης.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κάκλα Βασιλική. Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία με τη νέα ομάδα και η συζήτηση για το πως μπορούν να επωφεληθούν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού αλλά και η πόλη των Τρικάλων σε επίπεδο προσβασιμότητας και ελεύθερης μετακίνησης.

Επόμενη στάση ήταν το Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ήρθαμε σε επαφή με τη νέα υπηρεσία του Δήμου που βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο. Πρόκειται για το Smart Trikala που στοχεύει μέσω της τεχνολογίας να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης αλλά τη διευκόλυνση των πολιτών μέσα από διάφορες υπηρεσίες.

Τέλος περιηγηθήκαμε στο κέντρο της πόλης όπου καταγράψαμε δυσκολίες στη μετακίνηση σε υλικοτεχνικό επίπεδο, στα καταστήματα, στις τράπεζες.