Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων συμμετέχει στη δράση Θε-ΤΑΛΩΣ

Η δράση Θε-ΤΑΛΩΣ έχει ως πρωταρχικό σκοπό οι μαθητές/τριες να ξεδιπλώσουν διαφορετικές πτυχές της δημιουργικότητας τους συνδυάζοντας ανθρωπιστικές, θετικές και ψηφιακές επιστήμες σε μια γιορτή της εκπαίδευσης. Η δράση επίσης έχει σχεδιαστεί ώστε να προσεγγίσει δημιουργικές εργασίες και δράσεις των μαθητών/τριών με παρουσιάσεις ρομποτικών και STEAM κατασκευών με θέμα την έξυπνη πόλη, εφαρμογές 3D Printing από εργασίες μαθητών/τριών, προβολή ψηφιακών αφηγήσεων, παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού, εικαστικές συνθέσεις «Φτιάξε το ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά», παρουσιάσεις μουσικών πειραματισμών, Performance και ομάδες σύγχρονου χορού.

Το κεντρικό θέμα της δράσης με τίτλο «Ο Θε-ΤΑΛΩΣ συναντά τα e-trikala» είναι η σύνδεση των ανθρωπιστικών επιστημών και τεχνών με τις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία. Θα δημιουργηθούν έτσι οι συνθήκες και οι ευκαιρίες για:

  • νέες εξειδικευμένες επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα παρουσιάσουν οι μαθητές/τριες
  • την ανάπτυξη συνεργασιών εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων
  • την εξωστρέφεια των σχολείων και την παρουσίαση στην κοινωνία των δράσεων τους
  • τη δημιουργία ενός νέου θεσμού που θα τοποθετεί τη δημιουργία, το παιχνίδι και την έκφραση σε πρώτο επίπεδο στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη γιορτή και παρακάτω υπάρχουν φωτογραφίες αλλά και βίντεο της παρουσίασης.