Επίσκεψη στο Δημαρχείο, τη Δημοτική Αστυνομία και περιήγηση στο κέντρο της πόλης

Το πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων “Γνωρίζω τον Τόπο μου” ξεκίνησε δυναμικά με την πρώτη δράση των μαθητών/τριών μας και τους συντονιστές του προγράμματος Σταυρούλα Βουτσελά (ΠΕ29 Εργοθεραπεύτρια) και Θανάση Καραγεώργο (ΠΕ30 Κοινωνικός Λειτουργός), που επισκέφτηκαν σημαντικούς φορείς στην πόλη μας για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ένας Δήμος.

Επίσκεψη στο Δήμαρχο: Οι μαθητές/τριες είχαν την τιμή να συναντήσουν τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκο Σακκά, ο οποίος τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό. Τους ενημέρωσε για τον ρόλο και τις ευθύνες του Δήμου, ενώ αντάλλαξαν ιδέες και σχόλια για τη βελτίωση της κοινότητάς μας.

Επίσκεψη στη Δημοτική Αστυνομία: Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τη Δημοτική Αστυνομία, όπου οι Αστυνομικοί τους προσέφεραν εκπληκτική εμπειρία. Μάθανε για τους κανόνες ασφαλούς κίνησης στην πόλη και τη σημασία της συνεργασίας με τις αρχές.

Περιήγηση στο Κέντρο της Πόλης: Τέλος, οι μαθητές/τριες κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης για μια περιήγηση. Έκλεισαν τη μέρα με μια επίσκεψη σε μια τοπική καφετέρια, όπου απολάμβαναν το αφέψημα τους και εξασκήθηκαν σε συνθήκες αυτόνομης διαβίωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 και είχε στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές/τριες να ανακαλύπτουν το περιβάλλον τους, ενισχύοντας τις γνώσεις τους και προωθώντας τη συνεργασία και την ασφάλεια στην κοινότητά μας.