Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά» το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Τρικάλων οργάνωσε και υλοποίησε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου τηρώντας όλα τα μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του κορωνοιου SARS-COV- 19 με τον συντονισμό και την επίβλεψη των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής , κ. Τασούλα Ευαγγελία και κ. Μπίτη Μαρία  συμμετείχαν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες οι οποίες αναπτύχθηκαν σε τρεις δράσεις.

Στην πρώτη δράση επιλέχθηκαν δραστηριότητες και μέθοδοι δημιουργικής άθλησης. Χρησιμοποιώντας μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας και συγκεκριμένα τη μέθοδο της ” αποκλίνουσας παραγωγικότητας “, τη μέθοδο της ” συγκλίνουσας εφευρετικότητας ” και της ” καθοδηγούμενη ανακάλυψης” πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που προάγουν την δημιουργικότητα, τον πειραματισμό ,την καινοτομία, αναπτύσουν τη φαντασία και τη διερεύνηση , εξασκούν τους μαθητές στη λήψη απόφασης και στη λύση προβλήματος ,προωθούν την εκφραστικότητα και τον αυτοσχεδιασμό .

Στη δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκαν  παιδαγωγικά και παραδοσιακά παιχνίδια ,μουσικοκινητική , και χορός.

Ο εορτασμός έκλεισε με την τρίτη δράση όπου μέσα από συζήτηση ,διάλογο και διερεύνηση με τους μαθητές, αναδείχτηκε η αξία της άθλησης στην υγεία ,ψυχική και σωματική , στην ευεξία ,στην ποιότητα ζωής καθώς και την αναζήτηση τρόπων με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε την δημιουργική άθληση στην καθημερινότητά μας.

Δημιουργική άθληση για δημιουργικά, υγιή και χαρούμενα παιδιά !!

Με ποιο τρόπο μπορώ να μεταφέρω μια  μπάλα από το σημείο Α στο σημείο Β ;

Με ποιους τρόπους μπορώ να περπατήσω πάνω σε ένα σχοινάκι ;

Σε ποια σημεία και επιφάνειες του σώματος του μπορώ να ισορροπήσω  ένα φύλλο χαρτί;

Παραδοσιακά παιχνίδια!

Μουσικοκινητική αγωγή και χορός.