Επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο και πεζή διαδρομή (4/12/2014)

        Στα πλαίσια του προγράμματος Free Mobility (ελευθερία μετακίνησης στις πόλεις), με μια ομάδα 6 παιδιών πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας δράση.

        Αρχικά ακολουθήσαμε πεζή διαδρομή από τη Νομαρχία έως την Κεντρική Πλατεία, με στόχο να εντοπίσουμε τυχόν δυσκολίες στη μετακίνηση των μαθητών. Εξοπλιστήκαμε και με φωτογραφική μηχανή ώστε να καταγράψουμε τα δυσπρόσιτα σημεία. Τα προβλήματα που συναντήσαμε ήταν αρκετά και σε πολλές περιπτώσεις η πρόσβαση αδύνατη. Χαρακτηριστικά αναφέρω την απουσία ειδικών μπαρών στα πεζοδρόμια, την κακοτεχνία των διαβάσεων & πεζοδρομίων, την ανυπαρξία ειδικής υποδομής για τους τυφλούς, σε συνδυασμό με την γενικότερη κουλτούρα και νοοτροπία των πολιτών. Επίσης η πρόσβαση στη Νομαρχία ήταν αδύνατη, μιας και ο ανελκυστήρας ήταν αρκετά στενός ώστε να μην χωράει το αναπηρικό αμαξίδιο που μετέβαινε η μαθήτρια.

Μόλις ολοκληρώσαμε την πεζή διαδρομή, επόμενη στάση ήταν το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων όπου συναντηθήκαμε με την ομάδα που έχει αναλάβει τη δράση του ?ecomobility?. Στόχος ήταν η γνωριμία μαζί τους και με το πρόγραμμα που έχουν αναλάβει, καθώς επίσης και ο εντοπισμός κατάλληλης προσβασιμότητας στο σχολείο τους.