Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2014-2015

       Στις 23 Δεκεμβρίου το σχολείο μας επισκέφτηκε το 3ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων, στα πλαίσια της συνεργασίας με άλλα σχολεία.

Την μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων μετέδωσαν οι μαθητές μας στο κοινό που παρακολούθησε το έργο «Μια ξεχωριστή μέρα του μπαρμπα- Πανώφ»,.  Οι μαθητές ετοίμασαν και παρουσίασαν μια ιστορία  που συγκινεί τις καρδιές μικρών και μεγάλων και έχει πολλά να διδάξει?

FormatFactory1

Πριν από πολλά χρόνια, τόσα που είναι δύσκολο να θυμάσαι, ζούσε ένας γέρος τσαγκάρης. Όλοι στο χωριό τον φώναζαν μπαρμπα-Πανώφ.

Ανήμερα Χριστούγεννα και ο μπάρμπα-Πανώφ περιμένει Τον (Χριστό) επισκέπτη.

Περνά η μέρα χωρίς να τον δει και απογοητεύεται, Πόσο βαρύς είναι ο σταυρός της μοναξιάς τις ημέρες των γιορτών! Έτσι αποκοιμήθηκε. Κοιμόταν για ώρα?. Ώσπου κάτι τάραξε τον ύπνο του.

FormatFactory3

Φωνή Χριστού ακούγετε : «Εκδήλωσες την επιθυμία να με δεις. Αύριο θα έρθω στο σπίτι σου. Πρόσεξε να με αναγνωρίσεις εσύ γιατί εγώ δε θα σου πω ποιος είμαι». Ο μοναχικός γέρο τσαγκάρης γεμίζει την μοναξιά του χαρίζοντας απλόχερα την αγάπη του στους ανθρώπους που την είχαν ανάγκη.

Άγγελοι περνούν?.

FormatFactory4

Ο Καθαριστής ζεσταίνεται ?«Χρόνια Πολλά»

Γυναίκα φτωχή με Μωρό?. στο σπίτι του βρίσκει ζεστασιά, γάλα και παπουτσάκια. «Καλά Χριστούγεννα»

FormatFactory5

Παιδιά λένε τα κάλαντα και οι πλούσιοι ενοχλούνται? «Φύγετε θέλουμε να φάμε τα ωραία μας φαγητά»

Ο μπαρμπα-Πανώφ χαίρεται με τα κάλαντα των Παιδιών-δίνει δώρα και ευχές .

FormatFactory8

Ο Χριστός ήταν εκεί και η ευτυχία επιστρέφει.

«Εμένα δεν με είδες»

«Ποιος είσαι;»

«Εγώ ήμουν που πεινούσα και μου έδωσες να φάω. Διψούσα και μου έδωσες να πιώ. Κρύωνα και με πήρες να με ζεστάνεις. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βοήθησες σήμερα ήμουν εγώ. Εμένα βοήθησες. Εμένα δέχθηκες σήμερα, μπάρμπα-Πανώφ.»

«Ω, Θεέ μου! Αυτός ήταν! Ήταν εδώ λοιπόν όλη μέρα!  Ήταν ο Χριστός»

Είμαι τόσο χαρούμενος !

FormatFactory10