Επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά και παρασκευή φρουτοσαλάτας

Η αίσθηση της αληθινής γεύσης και της ποικιλίας φρούτων αποκτά νέα διάσταση για τους μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων, καθώς εξερευνούν τη λαϊκή αγορά της πόλης τους στο πλαίσιο του προγράμματος “Γνωρίζω τον Τόπο μου”.

Οι μαθητές έζησαν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τα φρούτα, περιηγούμενοι στα περίπτερα της αγοράς και επιλέγοντας μεταξύ ενός πλούσιου φάσματος ποικιλιών. Μέσα από την αγορά και την πληρωμή, οι μαθητές/τριες απέκτησαν πρακτικές δεξιότητες και γνώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά. Πριν επιστρέψουν στο σχολείο, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Η επόμενη στάση ήταν η κουζίνα του σχολείου, όπου η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία μιας φρουτοσαλάτας. Με μεράκι και ενθουσιασμό, οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί έπλυναν, έκοβαν και ετοίμαζαν τα φρούτα, δημιουργώντας ένα πλούσιο και γευστικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία αυτή όχι μόνο τους έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φρεσκάδα των φρούτων, αλλά και να εκτιμήσουν τη σημασία της υγιεινής διατροφής.

Με την επίσκεψή τους στη λαϊκή αγορά και τη συναρπαστική εμπειρία τους στην κουζίνα, οι μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ζουν μια πολυδιάστατη εκπαιδευτική εμπειρία που εμπνέει την αγάπη τους για τη γευστική ανακάλυψη και την υγιεινή διατροφή.