“Ανακύκλωση θα πει … γίνομαι από την αρχή”

Η Κυκλική Οικονομία είναι ένα μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, το οποίο περιλαμβάνει την ανταλλαγή, επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση των υπαρχόντων υλικών και προϊόντων, όπου το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να παραταθεί ο κύκλος ζωής τους.

Στην πράξη η κυριαρχική οικονομία αποτυπώνεται με τη μείωση των αποβλήτων στο ελάχιστο δυνατό καθώς όταν ένα προϊόν φτάνει στο τέλος της ζωής του, τα υλικά κατασκευής του διατηρούνται για να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Στο πνεύμα λοιπόν της κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης μέσω του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση θα πει…γίνομαι από την αρχή» ολοκληρώθηκε άλλη μία δράση, όπου οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών: Θεοδώρου Βασιλική ΠΕ88.01, Τσουμπανάκη Κωνσταντίνο ΠΕ88.02 και Κολέτσου Αλέξανδρου ΠΕ88.02, μετέτρεψαν τις παλιές και φθαρμένης κρεμάστρες του σχολείου, σε νέες πολύχρωμες και καλαίσθητες κατασκευές έτοιμες να διακοσμήσουν και να ομορφύνουν τις τάξεις του σχολείου μας.