“Γνωρίζω τον τόπο μου” – Επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη και σε κατάστημα εστίασης

Οι μαθητές του σχολείου μας, συνέχισαν τις δράσεις τους για το πρόγραμμα “Γνωρίζω τον Τόπο μου”. Η τρίτη δράση του προγράμματος ήταν μια ακόμα ενδιαφέρουσα εμπειρία, ξεκινώντας από τη δημοτική δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης.

Οι μαθητές, οδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους (Σταυρούλα Βουτσελά ΠΕ29 Εργοθεραπεύτρια και Θανάση Καραγεώργο ΠΕ30 Κοινωνικός Λειτουργός), εξερεύνησαν τον κόσμο του πνεύματος και της φαντασίας μέσα από τα βιβλία. Η επίσκεψη τους στη βιβλιοθήκη ανέδειξε μια ακόμη υπηρεσία που παρέχει η πόλη τους και μέσα από την παρουσίαση της κ. Τζένης Ρώσιου ανακάλυψαν όμορφες πτυχές που μπορεί να προσφέρει η ανάγνωση ή η ακρόαση αφήγησης ενός βιβλίου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές απήλαυσαν ένα αφέψημα σε μια κεντρική καφετέρια της πόλης. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στην παραγγελία και να απολαύσουν στιγμές κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Η περιήγησή τους στο κέντρο της πόλης ήταν μια περαιτέρω εξερεύνηση του τόπου τους, με τους μαθητές να εκπλήσσονται από την ποικιλία των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων που προσφέρει.

Το “Γνωρίζω τον Τόπο μου” συνεχίζει να ανοίγει παράθυρα γνώσης και κοινωνικής συνοχής για τους μαθητές μας. Οι δραστηριότητες αυτές αποτελούν ένα επιτυχημένο παράδειγμα πώς η εκπαίδευση μπορεί να συνδυαστεί με την καθημερινότητα, ενισχύοντας παράλληλα τις δεξιότητες κοινωνικής ένταξης και το ενδιαφέρον για τη γύρω κοινότητα.