Η Συνταγή της Συνεργασίας: Οι Μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Δημιουργούν Πίτσα Με Χαρά και Γνώση

Συνεχίστηκαν οι δράσεις του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Γνωρίζω τον τόπο μου” όπου εντός σχολείου πλέον, μαθητές/τριες ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μαγειρικά θαύματα: προετοίμασαν μαζί μια νόστιμη πίτσα!

Πριν από αυτήν την δραστηριότητα, οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν ένα τοπικό σούπερ μάρκετ και καθοδηγήθηκαν στην αγορά όλων των υλικών που θα χρειαστούν για την προετοιμασία της πίτσας και μάθαιναν παράλληλα να κατανοούν τις διάφορες κατηγορίες τροφίμων.

Η προσπάθεια συνεχίστηκε στο σχολικό περιβάλλον, όπου οι μαθητές/τριες, με την ενεργό συμμετοχή των συντονιστών του προγράμματος Σταυρούλα Βουτσελά (ΠΕ29 Εργοθεραπεύτρια) και Θανάση Καραγεώργο (ΠΕ30 Κοινωνικός Λειτουργός) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του σχολείου, ξεκίνησαν την προετοιμασία της πίτσας. Η κάθε φάση της διαδικασίας εξελίσσονταν σε μια ευκαιρία για μάθηση και αλληλεπίδραση.

Η δημιουργία της πίτσας ενέπνευσε όχι μόνο γαστρονομική χαρά, αλλά και αίσθημα ομαδικής επίτευξης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι μαθητές/τριες ανέπτυξαν δεξιότητες αυτονομίας, συνεργασίας και επικοινωνίας.

Στο τέλος της δραστηριότητας, όλοι οι μαθητές/τριες απήλαυσαν το τελικό αποτέλεσμα με χαρά, μοιράζοντας την πίτσα που δημιούργησαν με περηφάνια.

Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η εκπαίδευση μπορεί να είναι γευστική και εκπαιδευτική ταυτόχρονα, ενισχύοντας την ομαδικότητα και τις καθημερινές δεξιότητες των μαθητών/τριών μας.