“Γνωρίζω τον τόπο μου” – Επίσκεψη στο μουσείο Τσιτσάνη και Super Market

Την δεύτερη δράση του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “Γνωρίζω τον τόπο μου” πραγματοποίησαν μαθητές/τριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων μαζί με τους συντονιστές του προγράμματος Σταυρούλα Βουτσελά (ΠΕ29 Εργοθεραπεύτρια) και Θανάση Καραγεώργο (ΠΕ30 Κοινωνικός Λειτουργός), που επισκέφτηκαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, το μουσείο Τσιτσάνη και τοπικό Σούπερ Μάρκετ.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το μουσείο του γνωστού Τρικαλινού μουσικού καλλιτέχνη “Βασίλη Τσιτσάνη”. Μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων και την αφήγηση ιστοριών, οι μαθητές/τριες έζησαν τη μαγεία της μουσικής και της τέχνης.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν ένα τοπικό Σούπερ Μάρκετ, όπου εκπαιδεύτηκαν στη διαδικασία αγοράς αγαθών. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, επέλεξαν διάφορα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στο σχολείο για την πραγματοποίηση μιας δημιουργικής δραστηριότητας: το μαγείρεμα πίτσας.

Αυτή η δεύτερη δράση ενθαρρύνει τους μαθητές/τριες όχι μόνο να ανακαλύπτουν την τοπική τέχνη και τον πολιτισμό, αλλά και να αποκτούν πρακτικές δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν στην καθημερινή ζωή τους.