Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ιερή συγκίνηση κατέχει αυτή την μέρα στις ψυχές μας. Μια μεγάλη επέτειο γιορτάσαμε, ένα σταθμό της ιστορίας μας, φωτεινό και ολόχρυσο πανηγυρίσαμε.

Η χρυσή σελίδα, που τα δοξασμένα φαναράκια μας πρόσθεσαν στην ιστορία της πατρίδας μας. Το αξέχαστο, το μεγάλο, το δοξασμένο ’40.

Το ασύγκριτο, το μοναδικό ΟΧΙ που δείχνει όλο το θάρρος και τη δύναμη της φυλής μας, όλη την τόλμη και την υπερηφάνεια που κρύβει μέσα της η αθάνατη Ελληνική ψυχή.

Στα βουνά της Αλβανίας οι Έλληνες έδειξαν στην ανθρωπότητα ότι η υπεροχή δεν ανήκει στο πλήθος, ανήκει σ’ εκείνους που λατρεύουν τη λευτεριά, ανήκει σ’ αυτούς που φλογίζονται από αγάπη για την πατρίδα, σ’ αυτούς που πιστεύουν τα αγνά της ανθρωπότητας ιδανικά, σ’ αυτούς που αψηφούν το θάνατο και τους κινδύνους.

Ας μη ξεχνάμε ότι η μοίρα του τόπου μας είναι ν’ αντιμετωπίζουμε εχθρούς και ας είμαστε πάντα έτοιμοι στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας να φανούμε άξιοι απόγονοι των μεγάλων προγόνων μας, της λαμπρής ιστορίας μας και του δοξασμένου παρελθόντος μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!