3 Δεκεμβρίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Έχω δικαίωμα στην εκπαίδευση….

Έχω δικαίωμα στην εργασία….

Έχω δικαίωμα να περπατώ ελεύθερα στον δρόμο….

Έχω δικαίωμα στην άθληση….

Έχω δικαίωμα στην υγεία….

Έχω δικαίωμα στην διασκέδαση….

Έχω δικαίωμα στην διαφορετικότητα….

Με το μήνυμα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων «Όλοι μπορούμε, Έχουμε δικαίωμα», πραγματοποιήθηκαν δράσεις στο σχολείο μας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ.

Μπορούμε να  εκπαιδευτούμε,  να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε, να αθληθούμε, δικαιούμαστε καθολική πρόσβαση, ισονομία, δικαιοσύνη, θέλουμε αγάπη και αποδοχή.

Μία από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο σχολείο μας, ήταν αθλητικές δραστηριότητες- παιχνίδια, όπου αγωνιστήκαμε, διασκεδάσαμε και μάθαμε για ακόμη μια φορά ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να παίξουμε ελεύθερα, να αθληθούμε και να συμμετάσχουμε σε κάθε κινητική δραστηριότητα ανεξάρτητα από τις επιδόσεις και τις ικανότητες χωρίς διακρίσεις και ανταγωνισμό. Επίσης,  δημιουργήσαμε τα δικά μας στολίδια με μηνύματα και με τα οποία στολίσαμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο, την κορυφή του οποίου στολίσαμε με την ΑΓΑΠΗ.

Σε επόμενη δράση μαζί με τους μαθητές μας, συζητήσαμε για τα δικαιώματα μας, εκφράσαμε τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα μας, σχεδιάσαμε τα χέρια μας, έγραψε ο καθένας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, τα ενώσαμε σε σφιχτή γροθιά και τα σηκώσαμε ψηλά, στολίζοντας έτσι το σχολείο με την δύναμη μας και διεκδικώντας όλα αυτά που ΘΕΛΟΥΜΕ και ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ όλα αυτά που ΜΠΟΡΟΥΜΕ και ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!