FREE MOBILITY – Εικαστική Έκθεση “Τα παιδιά δημιουργούν για την πρόσβαση”

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων διοργάνωσε στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2018 εικαστική έκθεση με τίτλο «Τα παιδιά δημιουργούν για την πρόσβαση», στον χώρο του δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού Τρικάλων (παλιές φυλακές).

Η έκθεση περιλάμβανε δημιουργίες μαθητών με κεντρικό θέμα την ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση. Τα έργα περιείχαν μηνύματα για την προσβασιμότητα, την ελεύθερη από εμπόδια πόλη, αλλά και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Συνολικά πήραν μέρος 26 δημοτικά σχολεία της πόλης, το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων και το ΚΔΑΠ «Το Φρούριο».

 

Το χώρο επισκέφτηκε πλήθος μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης, αλλά και πολίτες που είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν πως βιώνουν οι μαθητές την προσβασιμότητα, μέσα από την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα που διαθέτουν.

Η έκθεση οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Εφορία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος FREE MOBILITY που υλοποιείται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ECOCITY. Στόχος του προγράμματος, είναι οι ομάδες μαθητών από Ειδικά Σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια) και ΕΕΕΕΚ, μέσα από την παρατήρηση, να εντοπίσουν προβλήματα μετακίνησης, ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή, εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες, που προκαλούν τον εμποδισμό και την δυσκολία ελευθερίας στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη.

Η τελική παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00, στο χώρο του Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων.