Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στα πλαίσια της Εβδομάδας Κινητικότητας, κατά το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου. Το φετινό σύνθημα είναι «Ισότιμη Μετακίνηση: Πολιτισμός και Πρόοδος». Έτσι την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, υποδέχτηκαν στις εγκαταστάσεις του διδακτηρίου, μαθητές, φοιτητές, γονείς και πραγματοποίησαν δράσεις. Οι δράσεις της ημέρας είχαν διπλό στόχο: να ενισχύσουν την απόφαση όλων για φροντίδα στα ΑμεΑ ως προς τη μετακίνησή τους στην πόλη και να παρουσιάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες.

Έτσι, μαθητές των δημοτικών Σχολείων Ριζαριού και Φλαμουλίου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, μετέβησαν στο διδακτήριο των ΕΕΕΕΚ και 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Εκεί, όλοι μαζί, υπό την επίβλεψη φοιτητών και εκπαιδευτικού της ειδικότητας Ειδικής Αγωγής της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, έμαθαν το παιχνίδι Μπότσε, στο οποίο ήδη απέσπασαν διακρίσεις μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.

Στη συνέχεια, η ομάδα FREE MOBILITY του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Τρικάλων παρουσίασε την υπάρχουσα μελέτη της «Καταγραφής Σημείων Πρόσβασης για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες». Μια μελέτη που, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, όπως είχε ζητήσει ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει ήδη υλοποιηθεί ένα σημαντικό τμήμα της: η πλειονότητα των ραμπών για ΑμεΑ στα Τρίκαλα ? τουλάχιστον στο κέντρο και σε υπηρεσίες ? κατασκευάστηκε ήδη, με στόχο να είναι η πόλη πιο προσβάσιμη στα άτομα με αναπηρία.