FREE MOBILITY – Παράδοση ψηφιακού χάρτη για παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης

Σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, η ομάδα FREE MOBLITY του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων, παρέδωσε στην αρμόδια υπάλληλο του τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών (κ. Σούλα Μπράκη), ψηφιακό χάρτη με προτάσεις για μια προσβάσιμη διαδρομή στο κέντρο της πόλης.

Είναι συνέχεια προηγούμενης επαφής (29/11/2016) που είχαμε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με αφορμή την έλλειψη προσβασιμότητας σε βασικά σημεία του κέντρου της πόλης των Τρικάλων. Έτσι μετά από διάλογο, ο Δήμαρχος ζήτησε από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ να καταγράψουν τα προβλήματα προσβασιμότητας.

Έτσι η ομάδα FREE MOBLITY κατέγραψε τα βασικά σημεία της πόλης, που χρειάζονται παρέμβαση σε ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής, για τα ΑμεΑ και τα εμποδιζόμενα άτομα (συντήρηση και κατασκευή ραμπών και διαβάσεων, χαλασμένα πλακάκια σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και ενίσχυση της σήμανσης). Σχεδιάστηκε μια διαδρομή σε χάρτη της πόλης που περιλαμβάνει βασικές υπηρεσίες για τους πολίτες (Δημαρχείο, Εφορία, ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΥΑΤ, ΔΕΚΑ, Πρόνοια, ΙΚΑ, Δικαστήρια, β/θμια & α/θμια εκπαίδευση, ΚΕΔΔΥ). Στόχος είναι αυτή η διαδρομή να είναι προσβάσιμη για όλους. Επίσης έναν ακόμη χάρτη με τουριστικό ενδιαφέρον. Όλοι οι επισκέπτες να μπορούν να δουν τα βασικά αξιοθέατα της πόλης μας, χωρίς περιορισμούς στην μετακίνηση.

Στους χάρτες (πατήστε στα παρακάτω link), υπάρχει η δυνατότητα να δει κάποιος τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και τις λύσεις που προτείνονται από την ομάδα FREE MOBILITY του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων.

 

formatfactory20161221_122727formatfactoryamea-xartis1screenhunter_04-dec-22-13-04screenhunter_04-dec-22-13-05screenhunter_04-dec-22-13-06