Άφωνοι Μπροστά στο Πρόβλημα

      Δεν υπάρχουν σχόλια στο Άφωνοι Μπροστά στο Πρόβλημα

Την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 στις 12.00 έγινε Σιωπηλή Διαμαρτυρία για την καταπάτηση του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης στις πόλεις μας. Πρόσκληση στους συμπολίτες τους έστειλαν όλοι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία FREE MOBILITY, σε κάθε πόλη της χώρας, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήγασε από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας. Η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα αυτοκίνητα και το άπλωμα των εμπορευμάτων, τα τραπεζοκαθίσματα, η κακή τοποθέτηση της σήμανσης σε συνδυασμό με τις κολώνες στους δρόμους και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων, προκαλούν δυσκολία έως και αδυναμία ελεύθερης πρόσβασης στο 50% του πληθυσμού της χώρας.

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Τρικάλων, επέλεξε ως σημείο διαμαρτυρίας το κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Ασκληπιού (δίπλα από το δημαρχείο Τρικάλων) όπου όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν σιωπηλοί χωρίς να περπατούν για 10 λεπτά (12:00-12:10).