1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

      

Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 υλοποιήσαμε στο σχολείο μας δράσεις με θέμα « ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ? ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ » . Προσκαλέσαμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στα πλαίσια του “Κοινωνικού Σχολείου” και “παίξαμε” μαζί.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΕΩΝ

  1. Βιντεοπροβολή με θέμα το Ρατσισμό & τη Διαφορετικότητα.
  2. Ομιλία μαθήτριας  του ΕΕΕΕΚ με θέμα: Όλοι διαφορετικοί ? όλοι ίσοι
  3. Παραδοσιακά & σύγχρονα παιδαγωγικά παιχνίδια και κινητικές δραστηριότητες με αναφορά τους 5 σταθμούς της Ψυχοκινητικής Αγωγής
  4. Παραδοσιακοί & μοντέρνοι χοροί.

ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΘΛΗΜΑ / ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ

  1. Ασκήσεις Αυτογνωσίας ? Σωματογνωσίας. Με τη μουσική: τα χέρια στο κεφάλι, στους ώμους, τα γόνατα, τα πόδια κτλ. οι μαθητές αγγίζουν τα σημεία του σώματος ( όλα τα σώματα διαφορετικά, όλα ίσα ).
  2. Παιχνίδι ισορροπίας. Το παραδοσιακό και γνωστό σε όλους μας κουτσό (αν δεν καταφέρνω να ισορροπήσω μόνος -η δέχομαι βοήθεια που μου προσφέρει ο / η συμμαθητής ? τριά μου ).
  3. Κινητικές δραστηριότητες πλευρικότητας. Οι μαθητές επιδαπέδια χρησιμοποιούν δεξί ? αριστερό, χέρι ? πόδι με ισάριθμα χρώματα ( 4 ) ( Διορθώνουν τυχών λάθη των συμμαθητών ? τριών της ομάδας τους, συνεργάζονται )
  4. Προσανατολισμός στο χώρο. Δεξιά, αριστερά, μπροστά και πίσω μετακινούνται οι μαθητές ? τριες με τα μουσικά στεφάνια, στα πλαίσια πάντα του συναγωνισμού με κοινό σκοπό να φτάσουμε στο δικό μας ανώτατο σημείο.
  5. Άσκηση αναπνοής.  Μετά από επιλογή κάρτας (ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά συναισθήματα), την θετική την κρεμούσαν σε πίνακα ενώ την αρνητική την τσαλάκωναν και με την αναπνοή τους την κυλούσαν σαν μπαλάκι κατά μήκος του θρανίου και κατέληγε σε κάδο (αισθάνομαι καλά, όταν κι οι συμμαθητές μας αισθάνονται καλά)
  6. Συρτός στα τρία, καλαματιανός, μουσικοχορευτικά προγράμματα αεροβικής (Χορεύουμε μαζί ? Γυμναζόμαστε μαζί).

Ήταν μια όμορφη εμπειρία για όλους μας και ανυπομονούμε για τις επόμενες!