Επίσκεψη στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ και ενημέρωση στους οδηγούς της πόλης (3/2/2015)

Σήμερα η ομάδα FREE MOBILITY ξεκίνησε για το κέντρο της πόλης με δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν η επίσκεψη στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ και ο δεύτερος η ενημέρωση των οδηγών της πόλης για σωστή συμπεριφορά στους δρόμους. Η μετάβαση προς το κέντρο της πόλης έγινε με το Αστικό Λεωφορείο.

Στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ, μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Ιωάννου όπου συζητήσαμε για τη δυνατότητα πρόσβασης των εμποδιζόμενων ατόμων με το αστικό λεωφορείο. Μας πληροφόρησε ότι όλα τα λεωφορεία διαθέτουν ειδική ράμπα ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρίες, μητέρες με παιδικό καρότσι, ηλικιωμένοι. Ωστόσο ένα σημαντικό πρόβλημα που συναντούν οι οδηγοί των λεωφορείων καθημερινά, είναι τα αυτοκίνητα τα οποία είναι παρκαρισμένα στις στάσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την πρόσβαση των επιβατών.

Στη συνέχεια η ομάδα μας μαζί με τον κ. Ιωάννου ανέβηκε σε αστικό λεωφορείο με τη βοήθεια της ειδικής ράμπας και διαπιστώσαμε την καταλληλότητά της. Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μας όταν είδαμε ότι είδαμε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα άτομα με δυσκολίες.

Η μέρα μας τελείωσε με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της ομάδας του FREE MOBILITY να βγαίνουμε στους δρόμους και να μοιράζουμε ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς της πόλης τονίζοντας τους τη σημαντικότητα να παραχωρούν το δικαίωμα τους πεζούς ? ποδηλάτες για ελεύθερη μετακίνηση.